Gram Altın Yorumları

Gram altın yorumları ve değerlendirmeleri özellikle son dönemde yatırımcıların gündemini bir hayli meşgul ediyor. Ses getiren gram altın tahminleri çok konuşulurken, düşeceğine ve yükseleceğine ilişkin çeşitli söylentiler kafa karıştırıcı oluyor.

Seçimin ardından belirgin bir dalgalanmanın hâkim olduğu altın piyasasında sular durulmuyor. Hiç yerinde saymayan altın hakkında her gün yeni açıklamalar gelmeye devam ediyor.

Peki, gram altında son durum ne? Kısa, orta ve uzun vade için tahminler ne yönde? Gelin, en güncel haberler ve yorumlar ışığında bu konuyu mercek altına alalım…

Bu içerikte yer alan hiçbir bilgi ve tahmin yatırım tavsiyesi niteliği taşımamaktadır.

Karekod Blog

Gram Altın Fiyatları Hakkında Yeni Tahminler Geliyor!

Gram Altın Yorumları
Altın – Kuyumcu

Türk yatırımcıları altını, bilhassa gram altını seviyor. Fakat gram altın yorum ve analizleri dolar bazlı da düşünülmeli ve öncelikle ons altın takip edilmeli.

Portföylerde tabii ki emtia kanadında olan gümüş, altın, hatta platin ve benzeri varlıkları tutmak önem taşıyor. Olası sert hareketlerden bu şekilde portföyümüzü koruyabiliriz. Buna kısaca portföy dengeleme diyoruz.

Seçim sonrası, ons altın fiyatlarına ve dolar kuruna yönelik tahminlerin arttığını söylemek mümkün. Kurdaki hareketlilik ile birlikte ons altının giderek yükseldiğini gördük. Tabii ki bu durumun gram altın fiyatları üzerindeki etkisi inkâr edilemez.

Fiyatların 1500 lira seviyesine kadar ilerlemiş olmasıyla beraber, uzman isimler tahminlerini güncellemeye başlamış durumda. Yükselişin ardından bireysel yatırımcı, satıp satmamak arasında kararsızlık yaşarken; yükseliş nedeniyle mutlu olan bazı yatırımcılar da altının en güvenli liman olduğuna ilişkin inancını koruyor.

Gram altın yükselişine bakacak olursak sırası ile;

  • 600 TL,
  • 900 TL,
  • 1200 TL,
  • 1500 TL şeklinde özetleyebiliriz. Bunlar Haluk Özdil’ün önceden öngördüğü seviyelerdi. Yaptığı isabetli tahminlerle dikkatleri üzerine çeken ünlü araştırmacının son açıklaması da yatırımcılar için müjde niteliği taşıyor.

‘Ne Var Ne Yok?’ kanalının konuk ettiği meşhur araştırmacı Haluk Özdil’ün açıklamalarında güncel bir tahmine rastlamak mümkün.

Türkiye Cumhuriyeti Maliye Bakanı - Mehmet Şimşek - Gram Altın Yorumları
Türkiye Cumhuriyeti Maliye Bakanı – Mehmet Şimşek

Mehmet Şimşek’in açıklamalarına temas eden Özdil, faiz artışına ilişkin bir ışık yanmadığını ifade etti. Ülke ihracatında ise bu şekilde bir yükseliş meydana geldiğini vurguladı.

Yatırım araçları içinde oyunu altından yana kullandığını belirten Özdil’in gram altın yorumları son derece çarpıcı.

Doların en fazla 27 TL’ye yükseleceğini öngören araştırmacı, doları bir yatırım aracı olarak görmediğini söyledi. Altın ile ilgili olarak ise şu tespitlerde bulundu:

‘’3 ay içerisinde altın 1.700 TL bandına yükselecek. Eylül’den itibaren 1.700’lü seviyelerde olmasını bekliyorum.

20 Eylül 2023 tarihinden sonra ise gram altın fiyatları 2.000 TL seviyesini geçecek. Yıl sonunda gram altının kesinlikle 2.000 TL olacağını düşünüyorum.’’

İpucu: Canlı borsa ve döviz yorumları için ilgili bağlantıyı inceleyebilirsiniz.

Yüzde 50 Tahminini Duyanlar Kuyumculara Akın Ediyor!

Altın
Altın

Yatırımcılara beklemeleri, panik havasına girmemeleri önerisinde bulunan kuyumcu İsmail Yazıcı’nun güncel gram altın yorumları da dikkate şâyan. İşte kuyumcunın, konuyla ilgili olay olan sözleri:

‘’Düğünlerin yoğun olduğu bir dönemdeyiz. 50-100 TL gibi ânî fiyat değişiklikleri vatandaşların tedirgin olmasına sebebiyet veriyor. Fakat sabırlı olunması gerekiyor.

Uzun vadede %30-50 oranında değer kazanacağını umuyoruz. Her zaman olduğu gibi uzun vade için en kârlı yatırım aracı altın olmaya devam ediyor.

Şu an dünya piyasaları oldukça hareketli. Eğer sıcak savaş çıkarsa merkez bankaları altın rezervlerini artırır ve talep artışı altın fiyatlarına pozitif yansır.’’

Finans Analisti İslam Memiş’in Gram Altın Yorumları Güncel

Külçe Altın - Gram Altın Yorumları
Külçe Altın

Bilindiği üzere ABD Merkez Bankası 15 ay sonra ilk defa faizi sabit tutma kararını açıkladı. Piyasaların olumlu algıladığı bu karar, altın fiyatında bir ara düşüşe yol açtı. Ons altın 17 Mart 2023 tarihinden bu yana en düşük seviyesini gördü.

Ons altından belli bir destek bulan gram altında da yine geri çekilmelere tanık olduk.

Piyasada yaşanan düşüşlerin alım fırsatı sunduğunu düşünen uzmanların gözü ise 22 Haziran’da. Finans analistlerinden İslam Memiş de sosyal medya hesabından yaptığı değerlendirmede önemli bilgiler paylaştı ve Temmuz ayının ardından gerçekleşecek muhtemel gelişmelere ışık tuttu.

Açıklamadan öne çıkan satır başları ise şöyle:

‘’Önümüzdeki aylarda FED, faiz oranlarını artırmaya devam edebilir. Yıl boyu beklenmekte olan faiz artışları altın fiyatlarının üzerinde bir baskı meydana getiriyor. 22 Haziran’da yapılacak TCMB toplantısı döviz kurlarının ve altının geleceği noktasında büyük öneme sahip.

  • Gram altın için 1.400 – 1.450 dolar,
  • Gram gümüş için 16,80 – 17,20 lira,
  • Dolar/TL için 21,80 – 22,30 dolar aralığını tahmin ediyoruz.’’

Bunun yanı sıra İslam Memiş’in güncel gram altın yorumları çok kritik bir uyarıyı da barındırıyor. Altın ve Para Piyasaları uzmanının bu husustaki düşüncesi özetle şöyle:

‘’TCMB’nin olası bir faiz artışı gram altın fiyatlarını 1450 TL’nin altına itebilir. Hatta 1400 TL’ye kadar geri çekilmesi bile muhtemel. Elinde TL bulunduranların ve altın borcu olan kişilerin 22 Haziran tarihini yakından takip etmesi gerek. Tahminim, son bir alım fırsatı bulacağımız yönünde.’’

Öneri: Döviz kuru ve şu anda döviz kuru ne kadar konuları ilginizi çekebilir.

Ekonomistlerden Gram Altın Yorumları Yeni

Gram altına ilişkin tahminleriyle adından söz ettiren bir başka isim ise ekonomist Filiz Eryılmaz. Faiz artışı olacağını kaydeden ünlü ekonomistten en yeni gram altın yorumları ise şu şekilde:

‘’Kurdaki hâkim beklentiye baktığımızda, 26 lira üstüne çıktığı zaman dengelenip daha yükselmeyecek bir kur bizi bekliyor” diyebilirim.

26’dan sonra dolar kurunda ciddi bir artış beklenmez. KKM’den de bu aşamanın ardından çok şey beklememek gerek.

Fed Faiz Kararı ve Altın Fiyatlarına Etkisi Hakkında Video

Yılın ikinci yarısından sonra ons altın tarafında artış yaşanacağını düşünüyorum. Dolar 26 TL olursa gram altında artış meydana gelmeyebilir. Ne var ki, Fed fiyatlamaları törpülenerek ons altın yukarı yönelecek olursa gram altın da bundan etkilenecektir. Gram altın için minimum hedef 1.700 civarında. Yatırımcılara portföy sepeti yapmalarını öneririm. Ancak pozisyon almak için önce faiz politikasını görmekte fayda var.’’

Necmettin Batırel’den Korkutan Gram Altın Yorumları!

Altın ve doların çakılacağını iddia eden Necmettin Batırel ise endişelendiren tahminlerde bulundu. Türkiye gazetesi yazarlarından Necmettin Batırel, açıklamasında şunları dile getiriyor:

‘’Merkez Bankası faizi artırırsa dolar kuru düşer. Altın da düşüş yaşar. 1300 TL’ye kadar gerileyebileceği kanaatindeyim. Eğer TCMB, faizi yüzde 20’ye yükseltecek olursa dolar 21 liraya iner.

Bu durumda ise altının ons fiyatı 1950 dolarda kalsa dahi gram altın fiyatı 1300 liraya geriler.’’

Sizce gram altın nereye kadar gidecek? Alım için hâlâ fırsat var mı? Yukarıda uzmanlardan altın yorumları ve analizleri paylaştık. Bunlardan hangisine katılıyorsunuz? Yorumlarınızı bekliyoruz!

Sıkça Sorulan Sorular

Gram altın nedir?

Gram altın, uluslararası piyasalarda kullanılan bir ölçü birimidir. Genellikle takılar, mücevherler ve yatırım amacıyla kullanılan bir altın türüdür. Türkiye’de de yaygın olarak kullanılan bir birimdir.

Gram altın fiyatları ne zaman yükselir?

Gram altın fiyatlarına etki eden faktörler arasında küresel ekonomik belirsizlikler, enflasyon beklentileri, döviz kurlarındaki dalgalanmalar, jeopolitik riskler ve altın arzı-talebi yer alır. Bu faktörler altın talebini artırır veya azaltır ve fiyatları etkiler. Yükselen talep, genellikle altın fiyatlarının yükselmesine neden olur.

Gram Altın yatırımı riskli midir?

Altın yatırımı düşük riskli bir yatırım olarak kabul edilir. Altın, güvenli liman olarak görülen bir değer deposu olarak bilinir. Ancak, hiçbir yatırım aracı tamamen risksiz değildir. Altın fiyatlarındaki dalgalanmalar, piyasa koşulları ve diğer faktörler altın yatırımının değerini belirler.

İlgili Bağlantılar

Dolar Yorumları

Euro Yorumları

Sterlin Yorumları

Gümüş Yorumları

Dipnot: Altın Bilezik Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler



Comments

  • Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. (Karekod.org)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir