Doğum, aileler için unutulmaz bir an olabilir, ancak bu anın maliyeti konusunda endişeler de olabilir. Bu makalede, 2024 yılı özel hastane doğum ücretleri hakkında bilgi vererek, ailelere bu önemli kararı verirken yardımcı olmayı amaçlıyoruz.
İçindekiler
Eklenen fiyatlar:
Özel Ortadoğu Hastanesi Doğum Ücretleri:
Memorial Hastanesi Doğum Ücretleri:
Çankaya Yaşam Hastanesi Doğum Ücretleri:
Ankara Umut Hastanesi Doğum Ücretleri:
TOBB ETÜ Hastanesi Doğum Ücretleri:
Kent Hastanesi Doğum Ücretleri:
Fatih Hastanesi Doğum Ücretleri:
Türkiye Hastanesi Doğum Ücretleri:
LIV Hospital Doğum Ücretleri:
Koru Hastanesi Doğum Ücretleri:
Florence Hastanesi Doğum Ücretleri:
Acıbadem Hastanesi Doğum Ücretleri:
Medical Park Hastanesi Doğum Ücretleri:
Amerikan Hastanesi Doğum Ücretleri:
Alman Hastanesi Doğum Ücretleri:
Magnet Hastanesi Doğum Fiyatları:
Central Hastanesi Doğum Ücretleri:
Dahil Olan Doğum Paketi Kapsamı:
Doğum Paketi Kapsamına Dahil Olmayan İşlemler:
Medikal tedavi amaçlı yatışlar (doğum sonrası komplikasyonlar veya diğer tıbbi sorunlar için)
Genetik testler
Muayene katılım payı
Suit oda (standart oda yerine daha özel bir oda talep edilirse ekstra ücret gerekebilir)
Kordosentez (amniyon sıvısının incelenmesi için bir tür invazif test)
Amniosentez (amniyon sıvısı örneği alınması için yapılan bir test)
CVS (Koryon Villus Örneklemesi – genetik testler için plasentadan doku örneği alınması)
Bu hizmetler, hastanenin ve doktorun belirlediği bir doğum paketi içinde sunulabilir, ancak her hastane ve doktorun sunduğu paketler farklılık gösterebilir. Bu nedenle, doğum paketi almadan önce hangi hizmetlerin dahil olduğunu ve hangilerinin ekstra ücrete tabi olduğunu netleştirmek önemlidir. Ayrıca, doğum öncesi ve sonrası süreçlerde hangi hizmetlere ihtiyaç duyulacağını doktorunuzla görüşmek faydalı olacaktır.
Karekod Blog
Özel bir hastanede gerçekleştirilen normal vajinal doğum sonrasında, SGK (Sosyal Güvenlik Kurumu), bu hizmetin 2.517 lirasını karşılıyor. Ancak hastane, sunulan ek hizmetler için hasta ya da hasta yakınından yüzde 200 oranında ilave ücret talep edebilir. Bu, SGK’nın ödediği tutarın iki katına, yani 5.034 liraya denk gelir. Sonuç olarak, normal vajinal doğum sonrası ödenecek toplam ücret, 7.551 liradan fazla olmamalıdır.
Bu durumda, hastane tarafından alınan ilave ücretin miktarını şüpheli bulduğunuzda, fatura, hizmet detayları ve rapor gibi belgelerle birlikte İl Sağlık Müdürlüğü veya Sağlık Sosyal Güvenlik Merkezlerine başvurmanız hasta hakları açısından önemlidir.
Özel hastaneler, sağlık hizmetleri sunmadan önce alınacak ilave ücret konusunda hasta veya hasta yakınının yazılı onayını almakla yükümlüdür. Eğer yazılı onay alınmamışsa, sonradan herhangi bir gerekçeyle ilave ücret talep edilmesi mevzuata aykırıdır. Bu tür taleplerin olması halinde, ayrıntılı fatura ve epikriz raporu hazırlanarak hastaya verilmesi zorunludur. Bu belgeler, yatan hastalar için taburcu olunduğu tarihe kadar ve diğer tedavilerde ise işlem yapıldığı tarihte hastaya teslim edilebilir.
Mevzuata göre, hamile bir kadın sigortalı olsun ya da olmasın, doğum süreci acil bir durum olarak kabul edilir. Dolayısıyla, hamilelik sırasında herhangi bir kadın, en yakın özel hastaneye gittiğinde, hastane tarafından doğumun “acil” bir durum olarak değerlendirilip tedavi edilmesi ve bu hizmet için herhangi bir ek ücret talep edilmemesi gerekmektedir.
Normal doğum: 13.500 TL – 18.500 TL, sezaryen doğum: 18.500 TL – 25.500 TL, epidural normal doğum: 14.500 TL – 26.500 TL ve epidural sezaryen doğum: 15.000 TL – 26.500 TL’dir.
Özel Hastane Diş Teli Fiyatları
Özel hastane doğum ücretleri biraz daha zamlı gibi. ya da bize öyle söylediler.
Bilgilendirme için teşekkürler
Dogum yapmanın da bir maaliyeti olmalı elbet