Son zamanlarda artık stressel kaynaklı bile olduğunu düşündüğümüz cilt sorunlarıyla karşı karşıyayız. Duyduğum ve kullanmaya geçeceğim bir şeyden bahsedeyim hemen sana. Probiyotikli krem. Evet yüzümü canlı organizmayla beslemem ne kadar doğrudur orası tartışılır. Peki probiyotikli kremin faydaları neler?.
Şimdiiiii, bazı gıdalarla vücudumuza aldığımız bu bakteriler, bağışıklık sistemimizi güçlendirerek vücudumuzu hastalık ve mikroplara karşı dirençli hale getiriyor. Probiyotiklerin kansere karşı da vücudumuzu koruduğu bilinmekte ve zaman içinde antibiyotik kullanımı ve kötü beslenme alışkanlıklarımızdan dolayı bağırsak floramız bozuluyor ve probiyotik bakteriler azalıyor. Bu nedenle en iyi probiyotik kaynakları olan kefir, boza, yoğurt, turşu, tarhana ve şalgam suyu gibi gıdaların bolca tüketilmesi gerektiğini bilmemizde fayda var. Son yıllarda probiyotikler, bilinen bu faydalarının yanı sıra cilt sağlığı üzerindeki etkileriyle de öne çıkıyor. Probiyotik içeren ve deri florasını koruyan cilt bakım ürünleri yükselen trendler arasında yer alıyor ve tüketim çılgınlığına aslında bir yenisini daha ekliyoruz ama neyse şimdi..
Probiyotik içerikli ürünler, akneye neden olan bakterilerin cilt üzerinde sivilce yapıcı etkisini azaltıp, aynı zamanda yağ salgısını düzenliyor. Egzamaların tedavisinde de probiyotikli veya destekleyici kremler kullanılıyor. Probiyotik içerikli kremler cildin üst koruyucu tabakasının florasını güçlendirerek egzama oluşumunun önüne geçiyor. Düzenli kullanımda kırışıkları bile azaltıyor. Yapılan bilimsel çalışmalarda üç ay boyunca düzenli olarak probiyotik besinler tüketen kadınlarda kırışıklıklarının azaldığı ve ciltteki nem oranının arttığı görülmüş. Hava kirliliği, sigara, güneş ışınları ve cilt yapısına uygun olmayan temizleyicilerin kullanımı sonucu bozulan cilt florası probiyotik içerikli kremlerle onarabiliyor.
Bu ürünler yardımıyla çevresel nedenlerle oluşan yaşlanmanın önüne geçilerek, kolajen ve elastin üretimi de destekleniyor.
nkollak
Lancome, Vichy, Darphin, Clinique, Biotherm, Dermoskin gibi markaların bazı ürünleri probiyotik içermekte ve gözle görülür farklılıklar, sorun odaklı iyileşmeler çok fazla. Eğer hassas bir cilde sahipseniz, cildi yeniden inşa edip güçlendirme özelliğine sahip probiyotikler ile zarar gören cildin onarım sürecini hızlandırabiliriz.
Kim bilir, belki de gelecekte akne tedavisinde antibiyotiklerin yerini probiyotikler alır. Ciltteki bütün bakterileri öldürüp koruyucu mikrofloranın dengesini bozmaktansa, yararlı bakterileri beslemek sizce de daha mantıklı olmaz mı?
Cildin mikrobiyotasını destekleyen ve cildi koruyan doğal bakterileri içeren bir kremdir.
Kremlerin cilde birçok faydası vardır. Bunlar arasında cildin nem dengesinin korunması, ciltteki tahriş ve kızarıklıkların azalması, cildin doğal savunma sistemini desteklemesi, cilt tonunun düzelmesi ve cilt hücrelerinin yenilenmesi yer alır.
Probiyotikli kremler, tüm cilt tipleri için uygundur. Özellikle hassas ve kuru ciltlerde etkili bir şekilde kullanılabilir.
Probiyotikli kremler, doğrudan güneş ışığından uzak, serin ve kuru bir yerde saklanmalıdır.
Probiyotikli kremler, cildinde herhangi bir alerjik reaksiyon olmayan herkes tarafından kullanılabilir. Ancak cilt rahatsızlığı olan kişiler, kullanmadan önce doktorlarına danışmalıdır.
Probiyotikli kremler, diğer cilt bakım ürünleriyle birlikte kullanılabilir. Ancak, herhangi bir alerjik reaksiyon oluşmaması için yeni bir ürün kullanmadan önce mutlaka bir test yapılmalıdır.
nkollak
‘Probiyotikli kremin faydaları’ hakkında düşüncelerinizi yorumlar bölümünden iletebilirsiniz.
Robuss İmplant