Vajina Estetiği Nedir? | Ücretsiz Bilgi Alın

Vajina estetiği nedir sorusuna kozmetik jinekoloji cevap verebilir. Çünkü söz konusu ameliyatlar bu alanın içine dahil edilir. Vajina estetiği genital bölgeye uygulanan estetik operasyonlara verilen bir isimdir. 

Bu ameliyata ihtiyaç duyulmasının çeşitli nedenleri olabilir. En önemli ve sık rastlanan sebepleri ise; gebelik ve doğumdur. Bu gibi sebeplerden dolayı bölgede bazı deformasyonlar ve fonksiyonel aksaklıklar meydana gelebilir. Hal böyle olunca da kişi vajinanın görüntüsünden memnuniyet duymamaya başlar. Bu da cinsel ilişki esnasında bazı problemlere neden olabilir. 

Vajina Estetiği Nedir? | Hangi Sebeplerle Uygulanır?

Vajina Estetiği
Vajina Estetiği

Vajina estetiği nedir sorusuna ayrıntılı bir şekilde cevap vermek için bu operasyonun hangi nedenlerle uygulandığına da bakmak lazım. Birden çok faktör bu operasyonu gerekli hale getirebilir. Vajina estetiği ameliyatına en çok neden başvurulduğunu şu şekilde sıralayabiliriz;

Doğum YapmakDoğum, herkesin bildiği üzere mucizevi bir olaydır. Fakat yaklaşık 3 kilo bir bebeğin vajina kanalından geçmesinden sonra bölgede bazı deformasyonlar yaşanabilir. Özellikle doğum esnasında kişinin vajina kaslarında bazı değişimler olabilir. Bu değişimler de ilerleyen dönemlerde vajinal esnemelere sebep olabilir. 
Doğum Sonrası SüreçSadece doğum esnasında değil doğum sonrasında da kişinin vajinasında bazı deformasyonlar meydana gelebilir. Özellikle doğum sonrası kesiler kişinin memnun olmadığı durumların başında gelir.
Vajinada Sarkma Meydana GelmesiHastaların vajina estetiği nedir şeklinde arama yapmaya ihtiyaç duymalarının en büyük nedenlerinden biridir. İdrar kesesinde zamanla sarkma mevcut olabilir. Bu durum da cinsel işlev problemlerini beraberinde getirebilir. Hatta zaman zaman rahim sarkmasına da neden olabilir.
Anatomik SebeplerBazılarında doğuştan gelen anatomik bozukluklar olabilir. Bunun en yaygın örneği vajinadaki dudakların uzunluğun birbirinden farklı olmasıdır. Bu nedenle vajina estetiği işlemine başvurulabilir. Vajinal agenezi sebebi ile de söz konusu operasyona ihtiyaç duyulabilir. Vajinal agenezi nedir sorusundan sonra bu rahatsızlığın nasıl tedavi edileceği de merak edilmektedir.
Vajina Estetiği Nedir? | Hangi Sebeplerle Uygulanır?

Vajina Estetiğinde Hangi İşlemler Uygulanır?

Vajina Estetiği işlemleri son yıllarda daha da yaygın hale gelmiştir. Birçok sebepten ötürü kadınlar bu işlemi yaptırmak amacı ile randevular alırlar. Söz konusu operasyonun hangi işlemleri kapsadığı ise merak edilen hususlardan biridir. 

Vajina estetiğinde dış genital organlara yapılan işlemler ve iç genital organlara yapılan işlemler olarak ayrı başlıklar bulunur. Bunlara ayrı ayrı cevap vermek vajina estetiği nedir sorusunun daha iyi anlaşılması için oldukça önemlidir.

Dış Genital Organlar İçin Yapılan Vajina Estetiği Nedir?

Dış genital organlar için yapılan operasyonlar iki önemli alanı ilgilendirir. Bunlardan birincisi küçük dudaklar iken diğeri ise büyük dudakların dolgunlaştırılmasıdır. Her iki ameliyatta hem estetik kaygılar için hem de cinsel işlevi daha da aktifleştirmek için yapılır.

1 – Labioplasti Ameliyatı (Küçük Dudak Estetiği)

Vajinanın bir parçası olan küçük dudaklar bazı kadınlarda farklı olabilir. Bu durum genetiktir. Dudaklardan birinin diğerine göre daha büyük ya da küçük olması örnek olarak verilebilir. Normalden daha büyük ve uzun olması da estetik açıdan kişiyi mutlu etmez. Bu nedenle küçük dudak estetiği ameliyatı olarak bilinen Labioplasti operasyonuna ihtiyaç duyulabilir. Söz konusu işlem ile alakalı diğer önemli bilgiler ise şu şekilde sıralanabilir;

  • Labioplasti ameliyatı ile beraber hastanın iç dudakları küçültülmüş olur.
  • Bu işlem uygulanırken lokal anestezi uygulanır. Hastanın talebi doğrultusunda ya da başka bir nedenden dolayı bazen genel anestezi de uygulanabilir.
  • Yaklaşık olarak 30 dk süren bir işlemden ibarettir.
  • Öncelikle bölge uyuşturulur. Daha sonra iç dudaklar dış dudaklardan estetiği bozacak şekilde görünmeyecek ve sarkmayacak şekilde küçültülür. 
  • Daha sonra ise eriyen dikiş atılarak işlem tamamlanır.

2 – Büyük Dudak Ameliyatı

Dış genital bölge estetiğinden bir diğeri ise büyük dudakların dolgunlaştırılması ameliyatıdır. Vajinanın önemli bir parçası olarak bilinen büyük dudaklar bazı kadınlarda sarkık ve buruşuk bir görünüme sebep olabilir. Bu durumun birçok sebebi olabilir. Özellikle genetik nedenlerden ve çok zayıf olmaktan kaynaklandığını söylemek gerekir.

Vajina bölgesinin genel olarak estetik bir görünüme sahip olması için büyük dudakların rolü oldukça önemlidir. Büyük dudaklar dolgun bir yapıya sahip olmalıdır. Böylece iç dudak olarak da nitelendirilen küçük dudakları kapatmalıdır. Aksi halde küçük dudaklar da estetiklikten uzak bir görünüme sahip olur. Büyük dudak ameliyatı ile alakalı diğer önemli bilgiler ise şu şekilde sıralanabilir;

  • Bu işlemde büyük dudakları daha dolgun hale getirmek amacı ile dolgu malzemesinden yararlanılır. Büyük dudakları doldurmak için öncelikle kişinin kendi yağlarını tercih etmek gerekir. Eğer kişinin kendi yağlarını kullanma olanağı yoksa hyalüronik asit içeren dolgulardan da yararlanılabilir.
  • Hangi anestezi türünden yararlanılacağı hastadan hastaya değişiklik gösterebilir. Lokal anestezi ile de genel anestezi ile de gerçekleştirilebilen bir işlemdir.
  • Eğer hastanın kendi yağı dolgu olarak kullanılacaksa genellikle karın bölgesinden alınan yağların enjekte edildiğini söylemek gerekir.
  • Oldukça hızlı ve basit bir işlemdir. Pansuman ya da dikiş gerektirmez. Hatta işlemden yalnızca birkaç saat sonra hasta rahat bir şekilde evine gidebilir.

İç Genital Organlar İçin Yapılan Vajina Estetiği Nedir?

En az dış genital organlar kadar iç genital organlar için de yapılan vajina estetiği operasyonları vardır. Hastalar bazen bu operasyonları yaptırmadan önce tedirginlik yaşayabilirler. Bu nedenle de iç genital vajina estetiği nedir gibi soruların cevabını araştırabilir. Bu sorunun cevabı da kendi içerisinde ikiye ayrılır.

1 – Kızlık Zarı Onarımı Ameliyatı

Ülkemizde bekaret genel olarak oldukça önemsenen bir durumdur. Bu nedenle yırtılan kızlık zarının onarılması işlemi gerçekleştirilir. Bu işleme ne estetik açıdan ne de sağlık açısından vücut ihtiyaç duyar. Yalnızca toplumsal nedenlerden ötürü tercih edilen bir işlemdir. İşlem hakkındaki diğer ayrıntılar ise şu şekildedir;

  • Genel anestezi uygulanarak gerçekleştirilir. Genel anestezinin tercih edilmesinin ana nedeni ise hastanın psikolojik durumunun ön planda tutulmasıdır. Yoksa lokal anestezi ile de gerçekleştirilebilen bir operasyondur.
  • İşlem oldukça basittir. Yaklaşık olarak 30 dakika sürer.
  • İşlemden sonra hastanın biraz dinlenmesi günlük hayatına ve rutinlerine dönmesi için yeterli kabul edilir.
  • İşlemden sonraki 2-3 gün boyunca hastanın ped kullanması tavsiye edilir.

2 – Vajina Daraltma Ameliyatı 

Vajina daralma ameliyatı oldukça sık tercih edilen bir operasyondur. Daha çok normal doğum yapan kadınların ihtiyaç duyduğunu söylemek mümkün olur. Vajina kaslarında zamanla çeşitli sebeplere bağlı olarak gevşeme meydana gelebilir. Bu durumda cinsel ilişki sırasında tam kavrama olmasının önüne geçer. Hatta bu sebepten dolayı ilişki esnasında ses çıkması bile muhtemeldir. Bu durum da ilişkiyi olumsuz yönde etkileyebilir. Bu nedenle vajina estetiği nedir sorusunun cevaplarından biri olan vajina daraltma ameliyatına ihtiyaç duyulabilir.

Vajinada meydana gelen genişlik doğum sayısı arttıkça daha belirgin hale gelebilir. Hatta ilerleyen yaşlarda idrar kaçırma gibi başka olumsuz durumlara da sebebiyet verebilir. Vajina daraltma ameliyatı tüm bu problemleri ortadan kaldırmak amacı ile tercih edilir. Operasyonun ayrıntıları ise şu şekildedir;

  • Vajina daraltma ameliyatı, operasyona ve hastanın durumuna göre, lokal, genel ya da belden uyuşturma olarak bilinen epidural anestezi ile yapılabilir.
  • Hasta ameliyattan sonra aynı gün içerisinde taburcu edilebilmektedir. İşlem sonrasında pansuman veya dikiş alımı gibi bir işleme de ihtiyaç duyulmaz.
  • İşlemden sonra vajina içine koyulan tampon işlemin ertesi günü çekilebilir. 
  • İşlemden sonra 4 ya da 5 gün ped kullanımı önerilir.
  • Vajina daraltma ameliyatından sonra doktorun yazmış olduğu ilaçları kullanmak ve tuvalet hijyenine özen göstermek oldukça önemli bir husus olarak karşımıza çıkar.

Editörün Önerisi : Vajinal Agenezi Fiyatı

Vajina Estetiği ile Alakalı Sık Sorulan Sorular

Vajina estetiği nedir bu konu ile alakalı en kapsamlı ve yaygın sorulardan bir tanesidir. Fakat bu konu ile alakalı sorular bununla da sınırlı değildir. Merak edilen çok sayıda soru olduğunu söylemek mümkündür. Bu sorulardan bazıları ise şu şekilde sıralanabilir;

1 – Vajina Estetiği Zor mu?

Hastalar internete ya da doktora vajina estetiği nedir şeklinde soru yöneltirken çoğu zaman aslında bu operasyonun zorluğundan endişe duyarlar. Fakat vajina estetiği kapsamında yapılan operasyonların neredeyse tamamı oldukça basit işlemlerdir. 

2 – Vajina Estetiği Nasıl Olur?

Vajina estetiği kapsamında birçok işlem gerçekleştirilir. Dolayısıyla her işlemin gerçekleşme şekli farklıdır. Bu nedenle bu operasyonun nasıl olduğuna tek bir şekilde yanıt vermek mümkün değildir. Ama operasyonlar genel olarak oldukça basittir. Hasta aynı gün içerisinde taburcu olabilir.

3 – Vajina Estetiğinde Neler Yapılır?

Vajina estetiği nedir denildiği zaman akla birden fazla operasyon gelir. Hastanın şikayetine ve talebine göre yapılacak işleme karar verilir. Vajina estetiği denildiğinde akla gelen işlemler ise şu şekilde sıralanabilir;

  • İç dudak estetiği
  • Kızlık zarı dikimi
  • Vajinoplasti
  • G noktası büyütülmesi
  • Büyük dudakların dolgunlaştırılması
  • Perineoplasti
  • Vajina daraltılma işlemi
  • Klitoral hudoplasti
  • Genital bölge renk açma
  • Puboplasti

4 – Vajina Estetiği Neden Yapılır?

Vajina estetiği nedir sorusu kadar geniş bir cevabı olan bu soruya tek bir cümle ile cevap vermek doğru değildir. Çünkü bu tarz işlemleri uygulamak için tek bir nedene ihtiyaç duyulmaz. Zaten neden göre de işlem değişiklik gösterebilir.

5 – Vajina Estetiği Sonrasında İz Kalır mı?

Bu tarz işlemlerden sonra iz kalmaz. Zaten estetik kaygılar sonucunda yapılan işlemler olduğu için iz kalmamasına daha çok dikkat edilir. Özellikle dikiş materyallerinin doğru bir şekilde kullanılması halinde iz kalmama ihtimali daha da artar. 

6 – Vajina Estetiği Sonrası Normal Hayata Dönmek Ne Kadar Sürer?

Vajina estetiği olarak adlandırılan ameliyatlar oldukça basit ve kısa süren operasyonlardır. Bu nedenle normal hayata ve rutinlere dönmek diğer ameliyatlara nazaran çok daha kolay ve seri olur. Ameliyat sonrasında çoğu zaman aynı gün içerisinde eve gidilebilir.

7 – Vajinal Estetik Hangi Doktor Tarafından Yapılır?

Söz konusu işlemi Kadın Doğum Uzmanı yapar. Bunun sebebi ise vajinada meydana gelen şekil bozukluklarının çoğu zaman idrar torbasında ve bağırsaklarda da problemlere neden olduğudur. Bu bölgeler de Kadın Doğum uzmanının hakim olduğu bölgelerdir.

8 – Vajina Estetiği Ameliyatında Genel Anestezi Almak Şart mı?

Bu ameliyatlar için gerekli olan anestezi hastanın durumuna ve ameliyatın çeşidine göre değişiklik gösterebilir. Fakat genellikle lokal anestezinin yeterli olduğunu söylemek mümkündür. 

9 – Vajina Estetiği Zararlı mı?

Vajina estetiği nedir sorusundan sonra en çok sorulan sorulardan biri de bu işlemlerin zararlı olup olmadığıdır. Özellikle uzun süren adet kanaması yan etkilerinden biri olabilir mi diye merak edilir. Fakat operasyonların ciddi bir yan etkisi olmadığını söylemek mümkündür.

10 – Vajinal Estetikten Sonra Ne Zaman İlişkiye Girilir?

Vajinal estetik operasyonlarından hangisi olursa olsun en az 3 ya da 4 hafta boyunca ilişkiye girilmemesi önerilir. 



Comments

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir